Ελληνική τηλεόραση – Να χαίρεστε για τα σκουπίδια της

March 22nd, 2017

Έφτιαξα το λογαριασμό μου στο twitter την προηγούμενη εβδομάδα ευελπιστώντας ότι θα μπορέσω να απολαύσω συνοπτικές συζητήσεις με άλλους χρήστες.

Έμεινα με τη χαρά.

Στην Ελλάδα το twitter είναι το βασικό εργαλείο του Έλληνα για κράξιμο, καυλάντα και χλευασμό.

Όχι πως έχω πρόβλημα με τα παραπάνω αλλά η ουσία κρύβεται στο λόγο για τον οποίο κάποιος μυείται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Όταν το κάνεις για να ασκήσεις κριτική σε ένα φλέγον ζήτημα, τότε θα σε θαυμάσω. Όταν το κάνεις απλά για να περάσεις την ώρα σου και να ικανοποιήσεις το εγώ σου, τότε με έχασες.

Μπορείς να καταλάβεις το επίπεδο του μέσου χρήστη twitter στην Ελλάδα από τα δημοφιλή θέματα.

Δεν υπάρχει περίπτωση από αυτά να λείπουν το #survivorGR και το #StarAcademygr. Δηλαδή ό,τι σκουπίδι έχει μαζευτεί το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο.

Έχω σταματήσει να βλέπω τηλεόραση εδώ και τουλάχιστον 8 χρόνια.

Μπορώ να πω με άκρα βεβαιότητα ότι αυτά ήταν τα πιο παραγωγικά και ήρεμα χρόνια της ζωής μου.

Όταν ήμουν μικρός, η τηλεόραση, λόγω έλλειψης διαδικτύου, ήταν από τις κύριες ενασχολήσεις μου. Το καταλαβαίνω. Ο άνθρωπος κυνηγούσε πάντα την οπτική τέρψη. Όταν ήμασταν πρωτόγονοι, είχαμε τη φύση, τα θηρία, τις τελετές. Μετά τα πράγματα άλλαξαν. Έγιναν οι καταστάσεις πιο ασφαλείς και ξεκίνησαν τα θεάματα. Μέχρι που καταλήξαμε στην πιο εύπεπτη μορφή ενός θεάματος που είναι η τηλεόραση.

Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον ότι του αρέσουν τα θεάματα.

Το θέμα είναι ότι εν έτει 2017 στην Ελλάδα δεν έχεις δικαιολογία να περνάς το χρόνο σου μπροστά στην τηλεόραση, εκτός εάν θέλεις να δεις κάτι συγκεκριμένο. Έναν αγώνα, ένα ντοκιμαντέρ, ένα αφιέρωμα. Όχι όμως Survivor και Star Academy.

Όταν μπορείς να έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ και το ίντερνετ σου προσφέρει τόσο μεγάλη ποικιλία πληροφορίας και θεάματος, δεν νοείται ότι θα επιλέξεις αντί αυτού την τηλεόραση.

Όταν πήγε ο Παππάς να περάσει το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, τον βρίζανε. Εγώ η αλήθεια είναι ότι χαιρόμουν λίγο. Όχι γιατί είμαι συριζαίος και γούσταρα που ο Παππάς πάει να κάνει κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Αλλά επειδή οτιδήποτε μπορεί να περιορίσει και να επηρεάσει τη λειτουργία αυτών των άθλιων καναλιών που στοχεύουν μόνο στην προπαγάνδα και στον υπνωτισμό του μέσου Έλληνα το επικροτώ.

Αλλά ξέρετε κάτι, κατά βάθος χαίρομαι που υπάρχουν αυτά τα σκουπίδια στην ελληνική τηλεόραση.

Χαίρομαι γιατί εκεί που νομίζεις ότι δεν πάει πιο κάτω, ο πάτος βαθαίνει ακόμα περισσότερο.

Όσο βαθαίνει, τόσο περισσότερο βυθίζεσαι μέσα στα σκατά και κάποια στιγμή, με σιγουριά, παθαίνεις ασφυξία.

Τότε ίσως να πεις φτάνει.

Εάν η ανάγνωση των στοχασμών μου σου προκαλεί τέρψη και εναρμόνιση με τα γενικότερα πιστεύω σου, μπορείς να εγγραφείς στο στενό μου κύκλο για να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για καινούρια άρθρα.

Η εγγραφή γίνεται μέσω της παρακάτω φόρμας: